A bor csak mértékkel érték

Értsük a bort, amit fogyasztunk!
Ha tudjuk, mi teszi a bort egyedivé,
nagyobb élvezet a fogyasztása is.
Igyunk lassan! Hagyjunk időt a bor ízlelésére.
A bort kísérje a hozzáillő étel és egy pohár víz.
A bort társaságban élvezzük.
Mértékkel fogyasszunk.
"A bor az emberi szervezetre rossz hatással nincs, csak a túlzott fogyasztás árt ugyanúgy, mint a túlzott evés, vagy más fizikai megterhelés.
"Együtt élünk az alkohollal s csak az lehet reális cél,
hogy a visszaéléseket redukáljuk. A faszobrász metszőkését, az orvos szikéjét,
anyánk kenyér szeletelőjét nem lehet eldobni,mert késsel gyilkolni is lehet. Az
egyetlen út: az embereket igényességre tanítani, arra, hogy a bornak illata,
változatos, gyönyörű ízei is vannak. Ezeket kell elsősorban keresni és az alkohol
hatást mint előnyökkel is járó ráadást pedig elfogadni. Vele jár, de nem
cél."
Dula-Mészátos-Rohály: A borfogyasztás kultúrája 2012.