A bor csak mértékkel érték

2018.11.12

Értsük a bort, amit fogyasztunk!
Ha tudjuk, mi teszi a bort egyedivé,
nagyobb élvezet a fogyasztása is.
Igyunk lassan! Hagyjunk időt a bor ízlelésére.
A bort kísérje a hozzáillő étel és egy pohár víz.
A bort társaságban élvezzük.
Mértékkel fogyasszunk.         

"A bor az emberi szervezetre rossz hatással nincs, csak a túlzott fogyasztás árt ugyanúgy, mint a túlzott evés, vagy más fizikai megterhelés.

"Együtt élünk az alkohollal s csak az lehet reális cél, hogy a visszaéléseket redukáljuk. A faszobrász metszőkését, az orvos szikéjét, anyánk kenyér szeletelőjét nem lehet eldobni,mert késsel gyilkolni is lehet. Az egyetlen út: az embereket igényességre tanítani, arra, hogy a bornak illata, változatos, gyönyörű ízei is vannak. Ezeket kell elsősorban keresni és az alkohol hatást mint előnyökkel is járó ráadást pedig elfogadni. Vele jár, de nem cél."
                                                         Dula-Mészátos-Rohály: A borfogyasztás kultúrája 2012.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el